Kålruller med hakket lammekød i fad
9. april 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Kald dem kålruller, kald dem kåldolmer – kald dem, hvad du vil. De er fulde af smag, og et godt eksempel på hyggemad, der faktisk indeholder en god del grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Blanchér kålbladene i en stor gryde med kogende vand, så de bliver mere føjelige og nemmere at arbejde med. Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
Rør lammekød med løg, hvidløg, æg, spidskommen, koriander, paprika, feta, oliven, salt og peber.
Del farsen i 8 lige store portioner, og rul dem ind i kålbladene.
Tænd ovnen på 180°. Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
Fyld løg, hvidløg, hakkede tomater og oliven i bunden af en bradepande. Krydr med salt og peber. Læg kålrullerne ovenpå, og top med feta og olie.
Bag kålrullerne i ovnen i 30 minutter, pynt med bredbladet persille, og servér med en frisk salat eller ristede kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste farsbrød