Kalkunspyd og rissalat med tomatdressing
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
Skønne kalkunspyd med rissalat og en god dressing er en sund og mættende ret.
Bemærk
Marinering: 2-12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i tern. Riv skallen, pres saften af citronerne, og marinér kødet heri i mindst 2 timer, gerne længere.
Skyl og halvér tomaterne. Fordel ¾ af dem på en bageplade med bagepapir med snitfladen opad, og bag dem i en 200° varm ovn i 45 minutter.
Rist mandlerne på en tør pande. Kør friske og ovnbagte tomater, mandler, krydderurter, kapers, chili og olie på en foodprocessor til en cremet dressing. Smag til med salt og peber.
Skyl risene, og kog dem efter pakkens anvisning.
Skyl og halvér tomaterne. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Vend tomatdressingen i risene, og bland derefter grøntsagerne i.
Dup det marinerede kød tørt, krydr med salt og peber, og rul 2 salvieblade rundt om hvert stykke kød. Sæt kødet på spyd, så spyddet holder salviebladene fast i begge ender.
Steg spyddene 2-3 minutter på hver side på en varm pande, til kødet er gennemstegt. Servér med rissalat.
Tip!
Kødet smager også skønt med lidt parmaskinke under salvien.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk