Kalkungryde med blomkål og kikærter

5. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Har du mange gæster og ikke så meget tid, er det nemt og hurtigt at lave en krydret karryret med kalkun, kikærter og masser af grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kalkunbryst i tern, og brun dem i karry og olie i en stor gryde.
Pil og hak løg, og brun dem kort sammen med kødet. Tilsæt kokosmælk, og lad det koge op.
Hæld bouillon i. Skyl blomkålen, del den i små buketter, og lad dem simre med i 6-8 minutter.
Skyl kikærterne. Skyl spinaten. Tilsæt kikærter og spinat, og lad retten koge op.
Smag til med salt og peber, og servér med cremefraiche, lune naanbrød og evt. kogte basmatiris.

Tip!

Ønsker du en thai-inspireret frem for indisk, kan du bruge rød eller grøn karrypasta i stedet for tikka masala spice paste. Servér i så fald gerne jasminris til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Kalkungryde – Lækker opskrift på kalkun i karry

Kalkunkød minder lidt om kylling. Det er mildt i smagen, og så er det meget magert. Kylling er mere populært i de danske køkkener, og kalkun har lidt et ry af at være kedeligt og til folk på kur. Det er en skam, for krydrer du kødet ordentligt, smager det rigtig dejligt i, f.eks. i en gryderet som her.

I denne kalkungryde får kødet smag fra den indiske karrypasta tikka masala spice paste (f.eks. fra mærket Patak's),  som består af forskellige krydderier, der giver en mellemstærk og indisk smag.

Du kan sagtens erstatte krydderi-pastaen med andre krydderier. Prøv f.eks. også med rød, grøn eller gul karrypasta, som kan fås i de fleste supermarkeder. Du kan også bruge almindelig stødt karry, hvis du vil have en mere traditionel karryret.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar