Kalkungryde

Når det er koldt og mørkt udenfor, findes der næsten ikke noget bedre end at sætte en stor, dampende varm kalkungryde på bordet. Klassikeren med bacon, champignon, flåede tomater og paprika smager dog også fremragende resten af året, så lav bare en stor portion, og gem resterne i fryseren.

Kalkungryde
0-30 min.

(2)

September 15, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

KALKUNGRYDE – LÆKKER OPSKRIFT PÅ familiemad

En cremet kalkungryde med ris er nem, billig og lækker hverdagsmad, som de fleste kan lide. Den klassiske gryderet tager ikke lang tid at lave og er især et hit om efteråret og vinteren, hvor vi har brug for noget varmt og "sovset" at hygge os med.

Du kan med fordel lave dobbeltportion, så du har til flere dage. Kalkungryde kan også sagtens fryses, så du har til en dag, hvor aftensmaden skal gå lidt stærkt.   

I denne opskrift bruger vi  champignong og peberfrugt, men brug endelig de grøntsager, du har liggende i grøntsagskuffen. Både porrer, gulerødder, blomkål, forårsløg og andre svampe gør sig godt i en kalkungryde. Du kan også skifte madlavningsfløden ud med kokosmælk, hvis du ønsker en mere eksotisk smag af kokos.

Hvad serverer man til kalkungryde? 

Du kan både servere ris, pasta og kartoffelmos til kalkungryde. Vil du gerne have en lidt sundere kalkungryde, kan du servere blomkålsris til. Du kan også blande kogte ris og blomkålsris, så grøntsagerne bliver ”skjult” en anelse.

Hvordan smager kalkun?

Kalkunkød minder lidt om kylling. Det er mildt i smagen, og så er det meget magert. Kylling er mere populært i de danske køkkener, og kalkun har lidt et ry af at være kedeligt og til folk på kur. Det er en skam, for krydrer du kødet ordentligt, smager det rigtig dejligt i, f.eks. i en gryderet som her.

Måske du også kan li'