Kalkunbryst med parmaskinke og cheddarkartofler

Den lange trækketid i saltlagen gør det lyse kalkunbryst mere mørt og saftigt, så spring endelig ikke dette punkt over.

Kalkunbryst med parmaskinke og cheddarkartofler
31-60 min.

(0)

28. maj 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid, kød: Mindst 2 timer. Ovntid: 1 time og 35 minutter.

Ingredienser

personer

Kalkunbryst med parmaskinke

vand
1 liter
salt
2 spsk.
fersk kalkunbrystfileter
1
dijonsennep
1 spsk.
flydende honning
1 spsk.
frisk timian
1 potter
parmaskinke
8 skiver

Cheddarkartofler

kartofler
800 g
hvidløg
2 fed
olivenolie
2 spsk.
vand
1 dl
salt og peber
paprika
½ tsk.
røget paprika
½ tsk.
revet cheddar
100 g

Bagte jordskokker med brøndkarse

jordskokker
800 g
olivenolie
2 spsk.
salt og peber
brøndkarse
1 potter

Purløgscreme

cremefraiche 18 %
2½ dl
dijonsennep
1 tsk.
flydende honning
1 tsk.
citronsaft
1 spsk.
purløg
1 potter
salt og peber

Sådan gør du

Kalkunbryst med parmaskinke

Rør vand og salt sammen i en stor skål. Læg kalkunbrystet ned i saltlagen, og dæk skålen med et låg eller alufolie. Lad kødet trække i saltlagen i mindst 2 timer, gerne længere.
Tænd ovnen på 200°. Tag kødet op af saltlagen, dup det tørt, og læg det i et ovnfad. Rør sennep og honning sammen, smør det på kødet, og drys med friskhakket timian. Dæk overfladen af kødet med parmaskinke, og luk skinken godt ned langs siderne af kødet.
Steg kalkunbrystet i ovnen i ca. 1 time, til kødet er gennemstegt og har en centrumtemperatur på 75° (brug et stegetermometer). Lad kødet hvile i mindst 10 minutter inden udskæring.

Bagte jordskokker med brøndkarse

Tænd ovnen på 210° varmluft. Skrub jordskokkerne grundigt. Tør dem, og skær dem i halve på langs. Vend dem i olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber. Bag jordskokkerne i ovnen i 35 minutter, til de er gyldne og møre. Lad ovnen forblive tændt.

Cheddarkartofler

Skyl og skrub kartofler, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Vend kartoffelskiver sammen med hvidløg, olie, vand, salt og peber, og fordel dem i et ovnfad. Dæk fadet med alufolie, og steg kartoflerne i ovnen i 20 minutter (samtidig med jordskokkerne).
Fjern alufolien fra fadet, og drys de to slags paprika og revet cheddar over kartoflerne. Sæt fadet tilbage i ovnen, og steg videre i 15 minutter, til osten er smeltet, og kartoflerne er gyldne og møre.

Purløgscreme

Rør cremefraiche sammen med sennep, honning, citronsaft og finthakket purløg, og smag cremen til med salt og peber.
Skær kødet i skiver, og sæt fadet med cheddarkartofler på bordet. Anret de bagte jordskokker i en skål, og pynt med brøndkarse. Servér purløgscremen i en skål ved siden af.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'