Kalkunbryst med parmaskinke og cheddarkartofler
Den lange trækketid i saltlagen gør det lyse kalkunbryst mere mørt og saftigt, så spring endelig ikke dette punkt over.

31-60 min.
(0)
28. maj 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Trækketid, kød: Mindst 2 timer.
Ovntid: 1 time og 35 minutter.
Ingredienser
personer
Kalkunbryst med parmaskinke
- vand
- 1 liter
- salt
- 2 spsk.
- fersk kalkunbrystfileter
- 1
- dijonsennep
- 1 spsk.
- flydende honning
- 1 spsk.
- frisk timian
- 1 potter
- parmaskinke
- 8 skiver
Cheddarkartofler
- kartofler
- 800 g
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie
- 2 spsk.
- vand
- 1 dl
- salt og peber
- paprika
- ½ tsk.
- røget paprika
- ½ tsk.
- revet cheddar
- 100 g
Bagte jordskokker med brøndkarse
- jordskokker
- 800 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
- brøndkarse
- 1 potter
Purløgscreme
- cremefraiche 18 %
- 2½ dl
- dijonsennep
- 1 tsk.
- flydende honning
- 1 tsk.
- citronsaft
- 1 spsk.
- purløg
- 1 potter
- salt og peber
Sådan gør du
Kalkunbryst med parmaskinke
Rør vand og salt sammen i en stor skål. Læg kalkunbrystet ned i saltlagen, og dæk skålen med et låg eller alufolie. Lad kødet trække i saltlagen i mindst 2 timer, gerne længere.
Tænd ovnen på 200°. Tag kødet op af saltlagen, dup det tørt, og læg det i et ovnfad. Rør sennep og honning sammen, smør det på kødet, og drys med friskhakket timian. Dæk overfladen af kødet med parmaskinke, og luk skinken godt ned langs siderne af kødet.
Steg kalkunbrystet i ovnen i ca. 1 time, til kødet er gennemstegt og har en centrumtemperatur på 75° (brug et stegetermometer). Lad kødet hvile i mindst 10 minutter inden udskæring.
Bagte jordskokker med brøndkarse
Tænd ovnen på 210° varmluft. Skrub jordskokkerne grundigt. Tør dem, og skær dem i halve på langs. Vend dem i olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber. Bag jordskokkerne i ovnen i 35 minutter, til de er gyldne og møre. Lad ovnen forblive tændt.
Cheddarkartofler
Skyl og skrub kartofler, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Vend kartoffelskiver sammen med hvidløg, olie, vand, salt og peber, og fordel dem i et ovnfad. Dæk fadet med alufolie, og steg kartoflerne i ovnen i 20 minutter (samtidig med jordskokkerne).
Fjern alufolien fra fadet, og drys de to slags paprika og revet cheddar over kartoflerne. Sæt fadet tilbage i ovnen, og steg videre i 15 minutter, til osten er smeltet, og kartoflerne er gyldne og møre.
Purløgscreme
Rør cremefraiche sammen med sennep, honning, citronsaft og finthakket purløg, og smag cremen til med salt og peber.
Skær kødet i skiver, og sæt fadet med cheddarkartofler på bordet. Anret de bagte jordskokker i en skål, og pynt med brøndkarse. Servér purløgscremen i en skål ved siden af.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner