Kalkun og lynstegte grøntsager i wok
28. januar 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Kalkun og lynstegte grøntsager i wok med nudler og frisk koriander er nem, sprød og sund hverdagsmad til hele familien. Kombinationen af ingefær, hvidløg, østerssauce og limesaft giver den helt rigtige smag til grøntsager, nudler og kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog nudlerne efter pakkens anvisning, og lad dem dryppe af i en sigte.
Dup kødet tørt, og varm en wok op til rygende varm. Hæld lidt olie i wokken, og steg kødet mørt og gyldent under omrøring, evt. ad 2 omgange. Tag kødet op af wokken.
Skær rødløget i både. Nip bønnerne. Skær gulerødderne i tynde stave.
Hæld lidt mere olie i den varme wok, og steg løg, bønner og gulerødder ved god varme og under konstant omrøring i ca. 4 minutter.
Hak ingefær og hvidløg fint. Tilsæt ingefær, hvidløg og kød, og varm det hele hurtigt igennem.
Vend drænede nudler og østerssauce i wokken.
Smag retten til med limesaft. Drys med frisk koriander, og servér straks.
Tip!
Steg og servér evt. grøntsager, kød og nudler hver for sig, så man selv kan blande på tallerkenen. Så kan man helt selv vælge det, man bedst kan lide.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk