Kalkun med søde kartofler, tranebærsauce og brøndkarse
En amerikansk husmor sætter en hel kalkun i ovnen, men i en snæver vending kan man skyde genvej med nemme schnitzler.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hvis du ikke kan få fat i friske tranebær til saucen, kan du sagtens bruge tranebær fra frost.
Ingredienser
personer
- søde kartofler
- 800 g
- squash
- 400 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- salt
- peber
- kalkunschnitzel
- 600 g
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
Tranebærsauce
- kalvebouillon eller kyllingebouillon
- 5 dl
- tranebærsyltetøj
- 1½ spsk.
- usprøjtet appelsiner
- 1
- salt
- friske tranebær
- 2 dl
Til servering
- brøndkarse
- 1 potter
Sådan gør du
Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove tern. Skyl squashen, og skær den i tern på nogenlunde samme størrelse som de søde kartofler. Vend søde kartofler og squash med olivenolie, salt og peber, og bag dem møre i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter.
Tranebærsauce
Bring kalve- eller kyllingebouillon i kog i en gryde sammen med tranebærsyltetøj. Riv skallen af appelsinen, og kom det i gryden. Smag til med salt.
Varm forsigtigt tranebærrene op i saucen, 5 minutter før den skal serveres.
Krydr kalkunschnitzlerne godt med salt og peber, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie i ca. 2 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Servering
Anret kalkunschnitzlerne med bagte søde kartofler, squash, tranebærsauce og klippet brøndkarse.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner