Kalkun med søde kartofler, tranebærsauce og brøndkarse

En amerikansk husmor sætter en hel kalkun i ovnen, men i en snæver vending kan man skyde genvej med nemme schnitzler.

Kalkun med søde kartofler, tranebærsauce og brøndkarse
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hvis du ikke kan få fat i friske tranebær til saucen, kan du sagtens bruge tranebær fra frost.

Ingredienser

personer
søde kartofler
800 g
squash
400 g
olivenolie
1 spsk.
salt
peber
kalkunschnitzel
600 g
olivenolie til stegning
1 spsk.

Tranebærsauce

kalvebouillon eller kyllingebouillon
5 dl
tranebærsyltetøj
1½ spsk.
usprøjtet appelsiner
1
salt
friske tranebær
2 dl

Til servering

brøndkarse
1 potter

Sådan gør du

Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove tern. Skyl squashen, og skær den i tern på nogenlunde samme størrelse som de søde kartofler. Vend søde kartofler og squash med olivenolie, salt og peber, og bag dem møre i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter.

Tranebærsauce

Bring kalve- eller kyllingebouillon i kog i en gryde sammen med tranebærsyltetøj. Riv skallen af appelsinen, og kom det i gryden. Smag til med salt.
Varm forsigtigt tranebærrene op i saucen, 5 minutter før den skal serveres.
Krydr kalkunschnitzlerne godt med salt og peber, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie i ca. 2 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.

Servering

Anret kalkunschnitzlerne med bagte søde kartofler, squash, tranebærsauce og klippet brøndkarse.

Tip!

Søde kartofler (sweet potatoes) anvendes hyppigt i det amerikanske køkken og har en helt anden smag og konsistens end almindelige kartofler. De fås efterhånden i de fleste supermarkeder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'