Kalkun med søde kartofler, tranebærsauce og brøndkarse

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En amerikansk husmor sætter en hel kalkun i ovnen, men i en snæver vending kan man skyde genvej med nemme schnitzler.

Bemærk
Hvis du ikke kan få fat i friske tranebær til saucen, kan du sagtens bruge tranebær fra frost.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove tern. Skyl squashen, og skær den i tern på nogenlunde samme størrelse som de søde kartofler. Vend søde kartofler og squash med olivenolie, salt og peber, og bag dem møre i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter.
Bring kalve- eller kyllingebouillon i kog i en gryde sammen med tranebærsyltetøj. Riv skallen af appelsinen, og kom det i gryden. Smag til med salt.
Varm forsigtigt tranebærrene op i saucen, 5 minutter før den skal serveres.
Krydr kalkunschnitzlerne godt med salt og peber, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie i ca. 2 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Anret kalkunschnitzlerne med bagte søde kartofler, squash, tranebærsauce og klippet brøndkarse.

Tip!

Søde kartofler (sweet potatoes) anvendes hyppigt i det amerikanske køkken og har en helt anden smag og konsistens end almindelige kartofler. De fås efterhånden i de fleste supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar