Kalkun med søde kartofler, tranebærsauce og brøndkarse
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
En amerikansk husmor sætter en hel kalkun i ovnen, men i en snæver vending kan man skyde genvej med nemme schnitzler.
Bemærk
Hvis du ikke kan få fat i friske tranebær til saucen, kan du sagtens bruge tranebær fra frost.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove tern. Skyl squashen, og skær den i tern på nogenlunde samme størrelse som de søde kartofler. Vend søde kartofler og squash med olivenolie, salt og peber, og bag dem møre i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter.
Bring kalve- eller kyllingebouillon i kog i en gryde sammen med tranebærsyltetøj. Riv skallen af appelsinen, og kom det i gryden. Smag til med salt.
Varm forsigtigt tranebærrene op i saucen, 5 minutter før den skal serveres.
Krydr kalkunschnitzlerne godt med salt og peber, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie i ca. 2 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Anret kalkunschnitzlerne med bagte søde kartofler, squash, tranebærsauce og klippet brøndkarse.
Tip!
Søde kartofler (sweet potatoes) anvendes hyppigt i det amerikanske køkken og har en helt anden smag og konsistens end almindelige kartofler. De fås efterhånden i de fleste supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk