Kalkun i wok med grøntsager og sursød-sauce
22. oktober 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der skal hakkes og snittes lidt, men når dét er klaret, er maden færdig i et snuptag!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Pil løget, skyl peberfrugten, og skær begge dele i strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Skær kalkunbryst i strimler.
Lynsteg kødet i olie i en brandvarm wok eller pande i 4-5 minutter. Tilsæt alle grøntsagerne, vend det hele godt sammen, og steg videre i ca. 2 minutter.
Rør alle de våde ingredienser til saucen sammen i en skål, og rør Maizena ud i blandingen.
Hæld sursød-saucen ud over kalkun og grøntsager i panden, og bring det i kog. Lad saucen småkoge i et par minutter, til den tykner let. Smag til med salt og peber og evt. mere eddike og/eller sukker, så saucen er tilpas sød og syrlig.
Servér kalkun i sursød-sauce med kogte ris, og top retten med skyllet og hakket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk