Kalkun-cordon bleu med skinke og ost
22. juni 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Midten og ydersiden er helt som i en klassisk cordon bleu: Flydende ost i et stykke skinke, der er pakket ind i en schnitzel med en krydret, sprødstegt overflade. Men i stedet for den traditionelle kalveschnitzel, så prøv det mere magre kalkunkød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær en lomme i hver kalkunschnitzel. Smør indersiden med sennep.
Skær mozzarellakuglen i skiver, og vikl et stykke skinke omkring hver skive. Læg en pakke ind i hver kalkunschnitzel, og saml evt. lukningen med træpinde.
Vend de fyldte schnitzler i en blanding af mel, salt, peber og paprika, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i pankorasp blandet med timian.
Steg dem i en blanding af smør og olie på en pande, til paneringen er gylden og sprød, og kødet gennemstegt.
Servér f.eks. med kartoffelsalat og friske salatblade eller andet friskt tilbehør, som giver modspil til paneringen og det cremede fyld.
Tip!
Kalkunschnitzlerne kan udskiftes med kyllingebrystfileter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på cordon bleu