Kåldolmere med soltørrede tomater, oliven og kartoffelmos
19. februar 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Servér små pakker fyldt med krydret fars og en cremet kartoffelmos.
Bemærk
Hviletid, fars: 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sejt med salt i en skål. Pil og riv løg og hvidløg, og vend det i farsen sammen med æg og havregryn.
Hak soltørrede tomater, oliven og timian fint, og vend det i farsen. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i 20 minutter.
Skyl kålbladene, og giv dem et kort opkog i en gryde. Læg dem derefter i isvand.
Skær den groveste del af stokken af kålbladene. Fordel farsen i bladene, og fold dem sammen til små dolmere. Luk til med en tandstikker.
Steg dolmerne i to minutter på hver side i olie i en gryde, så de tager lidt farve. Hæld fonden ved, og lad dolmerne simre under låg i ca. 25 minutter.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde i ca. 20 minutter, og afdryp.
Skyl purløget, og hak det fint. Mos kartoflerne til en grov mos med et piskeris eller en kartoffelmoser, og vend purløg, cremefraiche og olie i. Krydr med salt og peber.
Servér kåldolmerne med kartoffelmosen.
Tip!
Steg en prøvedelle på panden for at se, om farsen skal krydres yderligere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Gammeldags opskrift på kåldolmere