Kåldolmere med nødde-svampe-fyld
31. januar 2022
af
Ditte Ingemann.
Foto: Ditte Ingemann
Til denne opskrift kan du bruge de svampe, som du bedst kan lide, eller måske et mix af forskellige typer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kålhovedet, bræk bladene fra hinanden, og find 12 store blade. Kog kålbladene i en stor gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter, til de bliver en smule bløde.
Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl og hak timian.
Steg rødløg, hvidløg og svampe i lidt smør på en pande i 5-6 minutter, til svampene falder let sammen. Tilsæt timian, og krydr med salt og peber.
Smuldr fetaen fint, og hak nødderne fint. Vend begge dele i svampeblandingen.
Fordel fyldet i kålbladene, og rul dem sammen til små pakker. Vikl evt. kødsnor omkring for at holde dem tæt.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kålpakkerne i et ovnfad, og hæld hvidvin i bunden. Skær smørret i små tern, og fordel også dem i bunden af ovnfadet.
Bag kåldolmerne i ovnen i ca. 15 minutter, og servér dem evt. med lidt godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk