Kakaoroulade med kakaosmørcreme
19. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En blød roulade med lækker smørcreme er perfekt til eftermiddagskaffen eller på fødselsdagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Læg bagepapir på en bageplade, og smør bagepapiret med lidt smør.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker meget luftigt i en skål med en elpisker. Bland kartoffelmel, kakao, bagepulver og salt, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet og luftig.
Hæld dejen ud på bagepapiret, og smør den ud i et jævnt lag, så den danner en stor firkant. Bag rouladebunden i ovnen i 8 minutter, til den er let gylden.
Vend rouladebunden ud med bunden opad på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Fjern bagepapiret, mens bunden stadig er lun. Rul rouladen sammen med et stykke bagepapir omkring, og lad den køle let af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, flormelis, kakao, vaniljekorn og æggeblomme godt sammen i en skål med en elpisker i ca. 5 minutter, til cremen er luftig og cremet.
Fold rouladebunden ud, og smør kakaosmørcremen ud på den i et jævnt lag. Rul rouladen sammen, læg den med samlingen nedad, og sæt den på køl i mindst 1 time før servering. Servér evt. med friske bær til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk