Kagesandwich med tiramisu-is
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Italiens mest kendte dessert tager en ny form, når den karakteristiske smag af kaffe og marsala serveres som is i en delikat kagemundfuld.
Bemærk
Frysetid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
en bradepande, ca. 24 x 30 cm
en lille rund kageudstikker, 6-7 cm i diameter
Sådan gør du
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Dyp småkagerne halvt i chokoladen.
Pisk æggeblommer og farin luftigt og skummende med en elpisker. Pisk kaffe, marsala og mascarpone i æggemassen.
Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend det i cremen.
Fordel iscremen i en lille bradepande beklædt med bagepapir, dæk med husholdningsfilm, og sæt bradepanden i fryseren i mindst 3 timer, til isen er frossen.
Udstik isen i ca. samme diameter som kagerne med en kageudstikker, og læg dem sammen til små sandwicher med is i midten og småkage øverst og nederst.
Læg iskagerne tilbage i fryseren indtil servering.
Tip!
Marsala stammer fra Italien og minder om portvin. Vinen kan både være tør og sød og anvendes ofte i saucer og desserter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk