Kagecreme med vanilje

Om du kalder det kagecreme eller vaniljecreme er hip som hap. Begge dele er den bløde creme med vanilje, der er i lagkager, fastelavnsboller og nogle gange vandbakkelser.

Kagecreme med vanilje
0-30 min.

(8)

November 9, 2021 af Linn GrubbströmFoto: Mathilde Landry

Ingredienser

dl

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste kagecreme

Kagecreme og vaniljecreme er det samme. Den bløde creme smager dejligt af vanilje og passer perfekt som fyld i en lagkage. Cremen er nem at lave selv, så der er ingen grund til at købe den færdiglavet. Her får du alle vores bedste råd, så du kan lave en perfekt kagecreme!

Hvad er kagecreme?

Du kender måske kagecreme fra supermarkedet, hvor du kan købe breve med pulver, der blot skal piskes sammen med sødmælk. Den hjemmelavede variant smager dog meget bedre og består af en creme af æggeblommer, sukker, majsstivelse og sødmælk med smag af ægte vanilje.

Hvordan bruger man kagecreme?

Den færdige kagecreme kan bruges til mange kager og desserter. Cremen smager skønt mellem lagkagebunde sammen med frisk frugt eller bær. Den er også god som fyld i fastelavnsboller, vandbakkelser eller eclairs. Vaniljecremen kan også bruges som fyld i søde tærter, – enten rå eller bagt –  trifli, på brunsviger eller i konditorkager.

Hvorfor bliver min kagecreme ikke stiv?

Bliver din creme ikke stiv, er der muligvis for lidt majsstivelse i, eller så er den ikke kogt nok. Du kan enten røre en lille smule majsstivelse ud i vand, tilsætte det til cremen og koge den op. Du kan også koge cremen op og lad den koge under omrøring lidt længere tid og se, om den tykner.

Hvorfor skiller min kagecreme?

Hvis din creme skiller, er det højst sandsynligt, fordi æggeblommerne har fået for meget varme. Sker der, bliver æggeblommerne til røræg og kan ikke bruges. Start forfra, og sørg for at tilsætte den varme mælk lidt ad gangen, mens du pisker. 

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'