Kage med søde kartofler og flødeostcreme

26. maj 2021 af .

Foto: Peter Kam

Når søde kartofler bliver tilberedt, får de en sød og nøddeagtig smag, der passer perfekt i kager. Riv dem groft, og vend dem i en saftig kage med kanel og chokolade, som du serverer med flødeostfrosting på toppen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker i en skål.
Tilsæt salt, mel, bagepulver og kanel, og rør dejen sammen.
Skræl de søde kartofler, og riv dem groft. Hak nødder og chokolade groft, og vend søde kartofler, nødder, chokolade og olie i dejen.
Hæld dejen i et ovnfast fad med bagepapir, ca. 20 x 30 cm, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Lad kagen køle af.
Pisk smørret let og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt flødeost og flormelis, og pisk frostingen sammen.
Tilsæt cremefraiche, og vend den sammen. Smag frostingen til med limesaft.
Smør frostingen over kagen. Pynt evt. kagen med skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar