Kage med butternutsquash og frosting
14. januar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Alle har hørt om gulerodskage. Men vidste du, at kagen bliver mindst lige så lækker, hvis du river butternutsquash i den? Det må være den perfekte måde at bruge de sidste butternutsquash-rester på.
Bemærk
Køletid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
Springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og brun farin luftigt i en skål med en elpisker.
Tilsæt mel, bagepulver og krydderier, og pisk dejen sammen.
Skær skallen af butternutsquashen med en skarp kniv, og riv den groft på et rivejern. Vend butternutsquash og olie i dejen med en dejskraber.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
Lad kagen køle af på en bagerist.
Pisk flødeost, cremefraiche og flormelis sammen med en elpisker i en skål. Smag frostingen til med friskpresset limesaft.
Smør frostingen over kagen. Opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk