Kaffekonfekt
1. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Et lækkert stykke konfekt med med marcipan, kaffe og hvid chokolade. Indeni gemmer sig en hel kaffebønne, så denne konfekt er til kaffeelskere!
Bemærk
Hviletid: Evt. 1-2 time på køl.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak den hvide chokolade groft. Hæld den friskbryggede espresso over den hvide chokolade i en skål, og rør, til chokoladen er smeltet.
Riv marcipanen groft, og rør den i kaffeblandingen, til konsistensen er jævn. Tilsæt evt. lidt flormelis, hvis konsistensen er meget blød og klistret, og sæt den herefter på køl i et par timer.
Tril ca. 18 små kugler af marcipanen, og tryk dem let flade. Læg en kaffebønne oven på hvert marcipanstykke.
Hak den mørke chokolade, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er 50° (brug evt. et sukkertermometer). Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 28°. Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 32°.
Dyp forsigtigt marcipanstykkerne i den tempererede chokolade 1 ad gangen. Opbevar dem køligt, og pynt dem med spiseligt bronzestøv lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk