Kaffekonfekt
Et lækkert stykke konfekt med med marcipan, kaffe og hvid chokolade. Indeni gemmer sig en hel kaffebønne, så denne konfekt er til kaffeelskere!

Over 150 min.
(0)
1. februar 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hviletid: Evt. 1-2 time på køl.
Ingredienser
stk.
Kaffekonfekt
- hvid chokolade
- 75 g
- friskbrygget espresso
- 4 cl
- marcipan
- 200 g
- flormelis
- kaffebønner
- 18
Overtræk og pynt
- mørk chokolade
- 200 g
- spiseligt bronzestøv
Sådan gør du
Kaffekonfekt
Hak den hvide chokolade groft. Hæld den friskbryggede espresso over den hvide chokolade i en skål, og rør, til chokoladen er smeltet.
Riv marcipanen groft, og rør den i kaffeblandingen, til konsistensen er jævn. Tilsæt evt. lidt flormelis, hvis konsistensen er meget blød og klistret, og sæt den herefter på køl i et par timer.
Tril ca. 18 små kugler af marcipanen, og tryk dem let flade. Læg en kaffebønne oven på hvert marcipanstykke.
Overtræk og pynt
Hak den mørke chokolade, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er 50° (brug evt. et sukkertermometer). Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 28°. Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 32°.
Dyp forsigtigt marcipanstykkerne i den tempererede chokolade 1 ad gangen. Opbevar dem køligt, og pynt dem med spiseligt bronzestøv lige inden servering.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner