Kaffekonfekt

Et lækkert stykke konfekt med med marcipan, kaffe og hvid chokolade. Indeni gemmer sig en hel kaffebønne, så denne konfekt er til kaffeelskere!

Kaffekonfekt
Over 150 min.

(0)

1. februar 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hviletid: Evt. 1-2 time på køl.

Ingredienser

stk.

Kaffekonfekt

hvid chokolade
75 g
friskbrygget espresso
4 cl
marcipan
200 g
flormelis
kaffebønner
18

Overtræk og pynt

mørk chokolade
200 g
spiseligt bronzestøv

Sådan gør du

Kaffekonfekt

Hak den hvide chokolade groft. Hæld den friskbryggede espresso over den hvide chokolade i en skål, og rør, til chokoladen er smeltet.
Riv marcipanen groft, og rør den i kaffeblandingen, til konsistensen er jævn. Tilsæt evt. lidt flormelis, hvis konsistensen er meget blød og klistret, og sæt den herefter på køl i et par timer.
Tril ca. 18 små kugler af marcipanen, og tryk dem let flade. Læg en kaffebønne oven på hvert marcipanstykke.

Overtræk og pynt

Hak den mørke chokolade, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er 50° (brug evt. et sukkertermometer). Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 28°. Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 32°.
Dyp forsigtigt marcipanstykkerne i den tempererede chokolade 1 ad gangen. Opbevar dem køligt, og pynt dem med spiseligt bronzestøv lige inden servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'