Kaffekage
Det er umuligt at gå helt galt i byen med en god gammeldags kaffekage. Denne saftige udgave er med lækker mokkaglasur og sprøde pistacienødder.
(6)
Ingredienser
Udstyr
- 1 sandkageform, ca. 1 ½ liter
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips til kaffekage
Der findes mange varianter af den klassiske kaffekage. Nogle er med kakao, andre med chokolade. Nogle er med mokkaglasur, andre med smørcreme. Fælles for opskrifterne på kaffekage er, at de er nemme at gå til og ikke kræver et væld af ingredienser.
Kaffesmagen i denne kage er mild og diskret, vil du gerne have en kraftigere kaffesmag, kan du brygge en stærkere kop kaffe eller espresso, så smagen trænger bedre igennem.
Ønsker du en endnu mere saftig og svampet kaffekage, kan du erstatte 75 g af hvedemelet med mandelmel – eller fint blendede mandler.
Kaffekagen kan også bages i en springform eller randform, så den får et festligere look. Men husk, at bagetiden varierer alt efter ovn og størrelsen på formen, så tjek din kage undervejs. Hvis du bager i en randform, så husk, at kagen skal afkøle i formen en times tid efter bagning. Ellers risikerer du, at kagen falder fra hinanden, når du vender den ud.
Forslag til servering:
- Tilsæt revet appelsinskal til dejen
- Tilsæt hakkede valnødder til dejen
- Pynt med hakket chokolade på den våde glasur
- Rør en kaffesmørcreme af 100 g smør, 6 spsk. kaffe, 3 dl flormelis og 1 nip salt, og top den afkølede kage med cremen