Kaffekage

7. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Det er umuligt at gå helt galt i byen med en god gammeldags kaffekage. Denne saftige udgave er med lækker mokkaglasur og sprøde pistacienødder.

Bemærk
Læg et styk sølvpapir over kagen de sidste 10-15 minutter i ovnen, hvis den begynder at blive for mørk i farven.

Ingredienser

Udstyr

1 sandkageform, ca. 1 ½ liter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smør en sandkageform, og drys formen med lidt mel. Smelt smør og chokolade i en gryde. Rør rundt i gryden, så smør og chokolade smelter sammen.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer, 200 g sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps med en elpisker.
Tilsæt chokoladeblandingen under piskning. Tilsæt derefter pistacienødder og kaffe.
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Tilsæt 20 g sukker lidt ad gangen, mens du pisker hviderne stive.
Vend ½ af hviderne i dejen med en dejskraber. Sigt derefter melet i lidt ad gangen, og vend det i dejen. Vend resten af hviderne i dejen, og vend dejen godt sammen.
Hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Kagen skal revne i midten. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, og flyt den derefter til en bagerist.
Bland flormelis, kaffe og vand sammen. Hæld glasuren over kagen, og drys pistacienødder på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til kaffekage

Der findes mange varianter af den klassiske kaffekage. Nogle er med kakao, andre med chokolade. Nogle er med mokkaglasur, andre med smørcreme. Fælles for opskrifterne på kaffekage er, at de er nemme at gå til og ikke kræver et væld af ingredienser.   

Kaffesmagen i denne kage er mild og diskret, vil du gerne have en kraftigere kaffesmag, kan du brygge en stærkere kop kaffe eller espresso, så smagen trænger bedre igennem.

Ønsker du en endnu mere saftig og svampet kaffekage, kan du erstatte 75 g af hvedemelet med mandelmel – eller fint blendede mandler.

Kaffekagen kan også bages i en springform eller randform, så den får et festligere look. Men husk, at bagetiden varierer alt efter ovn og størrelsen på formen, så tjek din kage undervejs. Hvis du bager i en randform, så husk, at kagen skal afkøle i formen en times tid efter bagning. Ellers risikerer du, at kagen falder fra hinanden, når du vender den ud.

Forslag til servering: 

  • Tilsæt revet appelsinskal til dejen 
  • Tilsæt hakkede valnødder til dejen
  • Pynt med hakket chokolade på den våde glasur
  • Rør en kaffesmørcreme af 100 g smør, 6 spsk. kaffe, 3 dl flormelis og 1 nip salt, og top den afkølede kage med cremen 
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar