Kaffeis med kondenseret mælk

7. marts 2022 af .

Foto: Lene Samsø

I Vietnam drikker man gerne sin kaffe med sød, kondenseret mælk. Her er kaffen forvandlet til is i stedet. Desserten er nem at lave og den perfekte afslutning på en dejlig middag.

Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
Flæk vaniljestangen, og rør vaniljekornene sammen med kondenseret mælk, kaffelikør og espresso i en skål.
Vend forsigtigt flødeskummet i kaffecremen, fordel iscremen i en frysetæt beholder, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer – gerne natten over.
Servér kaffeisen i små skåle, og drys med knuste espressobønner lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar