Kaffeis med kondenseret mælk
7. marts 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
I Vietnam drikker man gerne sin kaffe med sød, kondenseret mælk. Her er kaffen forvandlet til is i stedet. Desserten er nem at lave og den perfekte afslutning på en dejlig middag.
Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
Flæk vaniljestangen, og rør vaniljekornene sammen med kondenseret mælk, kaffelikør og espresso i en skål.
Vend forsigtigt flødeskummet i kaffecremen, fordel iscremen i en frysetæt beholder, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer – gerne natten over.
Servér kaffeisen i små skåle, og drys med knuste espressobønner lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk