Kaffe-karamel-mousse

2. januar 2023 af .

Foto: Peter Kam

Små skønne dessertkopper fyldt med cremet kaffemousse. Servér evt. som sød afslutning på en god middag.

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

4-6 små kaffekopper eller portionsglas

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
Varm 1½ dl piskefløde samt kaffepulver op til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i ca. 1 minut. Rør i skålen, til chokoladen er smeltet helt ud i fløden.
Pisk de sidste 2 dl fløde til let skum i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen til en ensartet mousse.
Fordel moussen i små kaffekopper eller portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 4 timer.
Hak chokoladen groft, og drys over mousserne før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar