Kærnemælksvafler med stikkelsbær og flødeskum
16. oktober 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Stikkelsbær findes i både grønne, gule og røde farver og får alt for lidt opmærksomhed i køkkenet. Her spiller de hovedrollen oven på de lækre kærnemælksvafler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl stikkelsbærrene, og hæld dem i en gryde med sukker og citronsaft. Lad det simre under låg i 3-4 minutter, til bærrene begynder at briste. Afkøl.
Brun smørret i en gryde, og hæld det i en blender sammen med kærnemælk og æg. Blend til ensartet konsistens.
Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, og hæld dem i blenderen. Blend, til massen er uden klumper. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Servér vafler med stikkelsbærkompot og flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassiske vafler
Powered by Froala Editor