Kærnemælksvafler med stikkelsbær og flødeskum

16. oktober 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Stikkelsbær findes i både grønne, gule og røde farver og får alt for lidt opmærksomhed i køkkenet. Her spiller de hovedrollen oven på de lækre kærnemælksvafler.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl stikkelsbærrene, og hæld dem i en gryde med sukker og citronsaft. Lad det simre under låg i 3-4 minutter, til bærrene begynder at briste. Afkøl.
Brun smørret i en gryde, og hæld det i en blender sammen med kærnemælk og æg. Blend til ensartet konsistens.
Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, og hæld dem i blenderen. Blend, til massen er uden klumper. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Servér vafler med stikkelsbærkompot og flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar