Kærnemælksvafler med pulled chicken og coleslaw

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Kærnemælken får sammen med natron vaflerne til at hæve godt og giver også dejen en dejlig syre. Servér dem med pulled chicken som en skøn forret eller frokostanretning.

Bemærk
Køletid: Midst 2 timer, gerne natten over. Ovntid: 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Læg kyllingebrystfileterne i en frysepose, hæld marinaden over, og massér den godt ind i kødet. Luk posen, og lad kødet marinere på køl i mindst 2 timer, men gerne natten over.
Tænd ovnen på 125°. Læg kyllingebrystfileterne og marinaden fra posen i et lille ovnfad, og dæk fadet med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 3 timer, til kyllingen er helt mør.
Pisk æg, kærnemælk, hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. Smelt smørret, og rør det i dejen.
Opvarm et vaffeljern (gerne til belgiske vafler),og steg ca. 12 vafler af dejen. Læg dem over på en rist, efterhånden som de bliver færdige, og hold dem varme i ovnen indtil servering.
Skyl og snit hvidkålen fint. Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og honning sammen i en skål, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
Vend dressingen sammen med grøntsagerne, og lad gerne coleslawen trække på køl i 30 minutter før servering.
Tag kyllingefileterne op af fadet, og træk kødet fra hinanden med 2 gafler. Anret vaflerne med pulled chicken og coleslaw, og drys med skyllet, hakket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar