Kærnemælkspandekager med æblesalsa
6. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Columbus Leth
Små luftige pandekager med kærnemælk, der bliver godt forkælet af ahornsirup og hjemmelavet æblesalsa med rosmarin.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en skål. Pisk æg sammen med kærnemælk i en anden skål.
Smelt smørret, og rør det sammen med æg og kærnemælk. Rør melblandingen sammen med kærnemælksblandingen.
Skyl æblet, riv det groft på et rivejern, og rør det i dejen. Steg ½ dl dej i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Gentag med resten af dejen. Hold de færdige pandekager varme.
Skyl æblerne, skær dem i små tern, og læg dem i en skål.
Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Vend citronskal og citronsaft sammen med æblerne. Hæld ahornsirup over. Hak rosmarin, og bland det hele sammen.
Servér æblesalsaen til de lune pandekager, evt. med mere ahornsirup til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk