Kærnemælkshorn med rabarberfyld

27. juli 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Kærnemælk er en gammel kending på mejerihylden og kan bruges til meget mere end koldskål. Hæld lidt i dejen til disse kærnemælkshorn, som er den perfekte kombination af brød og kage.

Bemærk
Hævetid: 1 time og 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og rør det sammen med kærnemælken. Rør gæren ud i den lune kærnemælksblanding.
Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker, salt og hvedemel. Ælt dejen i 8-10 minutter, gerne på en røremaskine. Dejen skal være glat og blød.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted til dobbelt størrelse.
Skyl og skær enderne af rabarberne. Snit rabarberne i små tern. Vend dem med sukker, og lad dem trække i 1 time i en skål.
Tænd ovnen på 190°. Ælt marcipan, sukker, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse i en skål.
Rul dejen ud med en kagerulle til en aflang firkant, ca. 15 x 45 cm. Skær dejen i trekanter.
Fordel marcipanfyldet og derefter rabarberfyldet på den brede ende af hver trekant. Rul trekanterne sammen fra den brede ende til horn, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad hornene efterhæve tildækket i 30 minutter.
Pensl hornene med sammenpisket æg. Drys dem med mandelflager. Bag hornene i ovnen i ca. 15 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Tip!

Vil du variere dine kærnemælkshorn, kan du fylde dem med chokolade i stedet for rabarberkompot.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar