Kærnemælkshorn med marcipan og syltetøj

30. april 2019 af .

Foto: Columbus Leth

De skønne kærnemælkshorn med marcipan og syltetøj er perfekte til eftermiddagskaffen eller som hyggelig dessert til gæsterne.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme, og hæld det over i en røreskål. Rør kærnemælk og smuldret gær i.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk æg, sukker og vaniljekorn i med en elpisker. Tilsæt mel, lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.
Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ved stuetemperatur, ca. 1 time.
Rul dejen tyndt ud til en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord, og skær cirklen ud i det ønskede antal trekanter (som var det en lagkage).
Fordel lidt marmelade og marcipan på den bredeste del af hver trekant, og rul hvert stykke sammen til et horn. Tryk enderne sammen mod hinanden, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg. Lad hornene efterhæve i ca. 20 minutter. Bag dem i ovnen i 13-15 minutter ved 180°.
Sigt kornene fra marmeladen, og rør flormelis og evt. lidt vand i, så du får en tyk og jævn glasur. Pynt de afkølede kærnemælkshorn med glasur og frysetørrede hindbær.

Tip!

Husk at lukke enderne godt sammen, så fyldet ikke flyder ud – jeg taler af erfaring!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar