Kærnemælkshorn med marcipan og hindbær
21. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De fine horn gør sig godt som et sødt indslag i din søndagsbrunch. Du kan sagtens erstatte hindbærrene med andre slags bær, måske endda fra egen have?
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt kærnemælk, og rør rundt. Lad smørblandingen køle af i en stor skål, til den er lun.
Smuldr gæren, og rør den ud i smørblandingen. Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel.
Ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. mere hvedemel. Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 time.
Riv marcipan groft, og rør den sammen med smør, sukker og vaniljesukker i en skål til en ensartet remonce.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en aflang firkant, der måler ca. 70 x 20 cm. Skær dejen i 12 trekanter med flad spids. Læg en skefuld marcipanremonce i den brede ende på hver trekant, læg 2 hindbær ovenpå, og rul dem sammen til horn. Fordel hornene på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad, og tryk dem let flade. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl hornene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
Blend hindbærrene til puré, og sigt dem, så der kun er den rene hindbærsaft tilbage. Rør flormelis og hindbærsaft sammen til en tyktflydende glasur, og tilsæt evt. lidt vand, hvis glasuren er for tyk. Smør glasur på de nybagte horn, og drys med frysetørrede hindbær. Servér dem friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk