Kærnemælkshorn med hindbærmarmelade
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Fyld de lækre smørdejshorn med kærlighed og din yndlingsmarmelade.
Bemærk
Hævetid: I alt 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde ved lav varme, og tilsæt kærnemælk. Smuldr gæren i en skål, og hæld den lune kærnemælksblanding over.
Tilsæt sukker og salt, og rør, til gæren er opløst. Rør æg og mel i.
Ælt det til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og form den til 2 lige store kugler.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Rul den ene dejkugle ud til en stor cirkel med en kagerulle, og skær den i 8 lige store trekanter. Smør hver trekant med hindbærmarmelade, og rul dem sammen til horn. Gentag proceduren med den anden dejkugle.
Tænd ovnen på 200°.
Læg kærnemælkshornene på bagepladen med lukningen nedad. Lad dem efterhæve tildækket i 15 minutter.
Pensl hornene med sammenpisket æg. Drys med perlesukker. Bag hornene gyldne i ovnen i 15-20 minutter, og afkøl dem på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk