Kærnemælkshorn med citronremonce

23. januar 2019 af .

Foto: AOP

Lækre små kærnemælkshorn, der passer godt til både te og kaffe. I denne opskrift fyldes hornene med en sød og syrlig citronremonce, der passer godt til den bløde gærdej.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i dejen.
Rør gæren ud i koldt kærnemælk, og hæld det i dejen. Saml dejen hurtigt med hænderne (den er lidt klistret, men det skal den være).
Stil den tildækket til hævning i 1½ time.
Riv skallen af citronen. Riv marcipanen groft. Rør citronskal, marcipan, smør og sukker sammen. Smag evt. til med citronsaft.
Del dejen i et par portioner, og rul hver del ud til en cirkel på et godt melstrøet bord. Skær hver cirkel i mindre trekanter.
Kom en skefuld remonce på i den brede ende, og rul hornene sammen. Læg dem på plader med sammenføjningen nedad, og pensl med sammenpisket æg eller æggehvide.
Drys hornene med mandler. Lad dem efterhæve ½ time. Bages i en 200° varm ovn 15-20 minutter. Afkøl på rist.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Rør en glasur af flormelis og lidt citronsaft. Pynt hornene med tynde striber glasur og revet citronskal.

Tip!

Hornene kan fryses med eller uden glasur. Kan holde sig 3-4 dage i dåse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar