Kærnemælkshorn med æblekompot

1. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

En god gammel klassiker fyldt med æbler og kanel. Perfekt til eftermiddagskaffen. Skulle der være nogle tilbage, kan de sagtens fryses.

Bemærk
Danske æbler af sorterne coxorange, belle de boscoop, ingridmarie og filippa er rigtig gode at bruge i madlavning. De kan både bages, koges og bruges rå i salater. Ved juletid er det oplagt at bruge de små, søde pigeonæbler i maden, hvor de passer utrolig godt til såvel and som flæskesteg. Hævetid: 3½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i kærnemælken i en skål, og tilsæt sukker, salt og æg.
Smuldr smørret i 2/3 del af melet i en anden skål, og rør gærblandingen i. Ælt dejen med resten af melet, så den slipper skålens kant, men stadig er let og blød. Sæt dejen i køleskabet i 3 timer.
Skyl æblerne, skær dem i små tern, og hæld dem i en gryde sammen med kanel og sukker. Bring det langsomt i kog, og lad det simre i ca. 15 minutter, til æblerne er godt møre.
Tril dejen til en aflang pølse, og rul den flad med en bredde på ca. 15 cm. Skær dejen ud i 12 lige store trekanter. Fordel æblekompotten på trekanterne i den brede ende, og rul dem sammen til horn.
Læg dem med snippen nedad, form til horn, og pensl med sammenpisket æg. <br /> Lad dem hæve lunt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°, og bag hornene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist.
Rør en glasur af flormelis og vand i en skål, og pynt hornene med striber af glasur. Nyd dem lune og friskbagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar