Kærnemælkshorn med æble og marcipan
8. november 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Alle elsker bløde pakker. Overrask dine gæster med kærnemælkshorn fyldt med sød marcipanremonce og små æbletern.
Bemærk
Hævetid, dej: 3-4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær ud i kærnemælk i en skål, og tilsæt herefter sukker og salt. Smuldr smørret i ⅔ af melet i en anden skål, så det får konsistens som krummer, og vend det i kærnemælksblandingen.
Ælt dejen godt igennem med det resterende mel, evt. på en røremaskine, og lad dejen hvile 3-4 timer i køleskabet.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør og sukker i en skål.
Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud til en firkant på ca. 15 x 15 cm. Skær herefter dejen i 15 lige store trekanter.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Fordel æbletern og remonce i den brede ende på trekanterne, og rul trekanterne sammen til horn.
Luk dejenderne let sammen, så fyldet ikke løber ud. Fordel hornene med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir
Pensl hornene med et sammenpisket æg, og drys med mandelflager. Lad hornene efterhæve i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°, og bag hornene i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist. Drys med flormelis, og servér hornene straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk