Kæmpe Eskimo-ispinde
25. september 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske ispind med vanilje, solbær og mørk chokolade går aldrig af mode, så her får du den igen, men nu i en miniudgave.
Bemærk
Frysetid: Mindst 9 timer
Ingredienser
Udstyr
12 ispindeforme, f.eks. silikoneforme ”mini classic”
12 ispinde
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland solbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, bring det i kog, og lad det småkoge i 5-7 minutter til en kompot. Rør undervejs. Lad kompotten køle helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen.
Fordel vaniljeiscremen i ispindeformene, og fordel en bred stribe solbærkompot i midten af hver is. Sæt isene i fryseren i 1 time.
Stik ispinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne til næste dag.
Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet med ispinde tilbage i fryseren, mens du laver chokoladeovertrækket klar. Hak den mørke chokolade, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad.
Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, som er bredt nok til, at ispindene kan komme ned i det. Dyp isene ned i glasset med chokolade, så de får et jævnt chokoladeovertræk, og lad chokoladen størkne. Hak mælkechokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dekorér hver ispind med striber af smeltet mælkechokolade, og drys straks med frysetørret solbær og spiseligt sølvstøv, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren indtil servering.
Tip!
Ispindeformene hedder ”mini classic” og kan for eksempel købes hos Kunst & Køkkentøj og på bagetid.dk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk