Julevafler med karamelskum og æbler
1. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Sprøde vafler med krydret julesmag smager himmelsk, især hvis du topper dem med karamelskum og marinerede æblestykker.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål med en elpisker. Skyl og riv citronen fint.
Vend citronskal, brunkagekrydderi, mel, bagepulver og kærnemælk i æggemassen, og pisk det hele sammen, til dejen er jævn.
Smelt smørret i en gryde, og vend det i dejen. Varm vaffeljernet op, og bag vaflerne gyldne og sprøde.
Skyl æblerne, skær dem i små tern, og vend dem i en skål med sirup og citronsaft. Lad dem trække indtil servering.
Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker, og smag flødeskummen til med karamelsauce og salt.
Anret vaflerne i dybe tallerkener, og top med flødeskum og marinerede æbler. Dryp evt. lidt ekstra karamelsauce og æblesirup henover, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk