Juletræ af marcipansmåkager
3. december 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Det fineste lille juletræ lavet af sprøde marcipansmåkager, der smager himmelsk. Brug dem som spiselig pynt på julebordet eller som en sød værtindegave.
Bemærk
Køletid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen<br />
groft, og riv skallen af den halve appelsin, og rør det i melblandingen.
Riv smørret groft på et rivejern, og smuldr det i. Saml dejen med æg, og sæt den i køleskabet i ca. 1 time. Tænd ovnen på 175°.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og<br />
udstik store, mellemstore og små stjerner med kageudstikkere.
Bag stjernerne i ovnen i 8-10 minutter. De mindste skal have kortest tid. Afkøl på en bagerist.
Rør flormelis og vand til glasur, og pynt småkagerne med glasuren.
Læg dem forskudt oven på hinanden, så de danner et juletræ. De største skal nederst,<br />
og så bygger du op i en passende højde.
Pynt med spiseligt sølvstøv, eller si lidt flormelis over til sidst.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk