Julet kartoffelsalat

8. november 2021 af .

Foto: columbus leth

Bland kartoflerne med æblestykker, løg, valnødder og en skøn olie-eddike-dressing med sennep og honning, så har du en julet udgave af sommerklassikeren.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle let. Skær evt. kartoflerne over på midten, hvis de er store.
Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i helt små tern. Pil og hak rødløg fint. Hak valnøddekernerne groft.
Vend kartofler, æble, rødløg og valnøddekerner sammen i en stor serveringskål, og stil til side.
Rør olie, eddike, sennep og honning sammen til en dressing i en lille skål. Smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over kartoffelsalaten, og vend det hele godt sammen.
Skyl oregano, og pluk den groft. Top kartoffelsalaten med oregano, og servér straks.

Tip!

Hvis du ikke er til oregano, kan du bruge frisk bredbladet persille i salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar