Julestjerner med marcipan og rosiner
11. februar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De små søde julestjerner med marcipan og rosiner spreder velduft og passer ualmindeligt godt til en kop friskbrygget kaffe. Opskriften forklarer dig, præcis hvordan de små kager skal foldes, så det med garanti lykkes.
Bemærk
Hævetid: I alt 75 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lun mælk. Kom sukker, salt og æg i gærblandingen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen rigtig grundigt igennem, til den er blød og smidig. Brug evt. en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Slå dejen ned, og rul den ud til en stor firkant (ca. 30 x 40 cm). Skær den i 12 kvadratiske stykker (ca. 10 x 10 cm).
Læg dem 1 ad gangen på en bageplade med bagepapir. Fordel marcipan og rosiner midt på hver firkant.
Skær et snit fra hvert hjørne ind mod midten, og fold hveranden ind mod midten, så kagen ligner en stjerne.
Lad dem hæve ca. 30 minutter til dobbelt størrelse. Pensl med sammenpisket æg.
Bag dem i 12-14 minutter ved 200°. Bland glasur af flormelis og vand, pynt stjernerne, og nyd dem friskbagte.
Tip!
I stedet for at pynte julestjernerne med glasur kan du sigte et fint lag flormelis over dem, lige inden de skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk