Julestjerner med citronremonce, frugt og nødder
29. november 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Byd en ny gæst velkommen på kagebordet: Stjernekager i portionsstørrelse med fyld af eksotisk frugt og lidt citronskal. De smager skønt og er slet ikke så svære at lave, som det måske ser ud.
Bemærk
Hævetid: I alt 75 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Rør sukker, salt og æg i.
Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet med fingrene i en anden skål, og rør det i mælkeblandingen. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen glat. Brug evt. en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så den danner et rektangel på 30 x 40 cm. Skær herefter dejen ud i kvadrater på 10 x 10 cm, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Riv citronskallen fint. Rør smør, sukker, mandelmel og citronskal sammen i en skål. Læg 1 spsk. remonce midt på hver dejfirkant.
Hak tørret frugt og pistacienødder, og drys det over remoncen.
Skær et snit på 2 cm fra hvert hjørne ind mod midten, og fold hvert andet snit ind mod midten, så der dannes en stjerneform.
Pensl stjernekagerne med sammenpisket æg, og lad dem hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
Varm ovnen op til 200°. Bag kagerne i ovnen i 12-14 minutter. Afkøl let, og drys evt. med flormelis lige før servering.
Tip!
En helt simpel remonce røres blot sammen af smør og sukker. Men skal det være lidt sjovere, kan du tilsætte ekstra ingredienser som mandelmel eller marcipan samt hakket tørret frugt og finthakkede nødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk