Julesnegle med mandler, rosiner og gløgg-glasur

Gløggessens giver glasuren en smuk farve, og de rosiner og mandler, som normalt flyder rundt i gløgg-glasset, er brugt som lækkert fyld i sneglekagerne. Dét er smagen af jul!

Bemærk
Trækketid, gløgg-essens: 8 timer. Hævetid, dej: I alt 75 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Først skal der laves gløggessens: Læg alle krydderierne i en tepose. Læg teposen i en skål, og hæld kogende vand over. Tilsæt rødvin og rosiner, og lad det trække i skålen i mindst 8 timer.
Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Rør salt, sukker og æg i. Smuldr smørret i halvdelen af melet med fingrene i en anden skål, og rør det i mælkeblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen glat. Brug evt. en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Kassér teposen med krydderier. Si gløgg-essensen over i en lille gryde, og gem rosinerne. Kog gløggessensen ind til den halve mængde i gryden.
Rør flormelis sammen med en passende mængde gløggessens, så du får en tyk, lilla glasur.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør smør og sukker sammen, og smør det på dejen.
Hak mandlerne, og drys dem over remoncen sammen med rosinerne fra gløggessensen. Rul dejen sammen til en roulade fra den lange led, og skær den ud i skiver.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg. Lad sneglene hæve på bagepladen i 30 minutter til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 200°. Bag sneglene i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl sneglene let på en bagerist, og dekorér med gløgg-glasur.

Tip!

Kog 1 dl købt gløgg ind til den halve mængde i en gryde i stedet for at lave essens selv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
29. oktober 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar