Julesalat med laks og sennepsdressing
1. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den bitre julesalat bliver en anelse mere medgørlig, hvis du damper den i letsaltet vand. Spis den f.eks. med æg, delikat, fuldfed laks og en spids sennepsdressing, der perler på tungen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag laksen ud af køleskabet 20 minutter inden servering.
Halvér julesalaterne på langs. Del blomkål i mindre buketter. Damp grøntsagerne møre i letsaltet vand i 5-6 minutter.
Kog æggene i 8-10 minutter. Afkøle dem i koldt vand, og skær dem i tern.
Anret grøntsagerne på et fad. Drys ægge- og æbletern over, pynt med laks og dild, og servér sennepsdressing og flute til.
Pisk sennep, olie og eddike med sukker, til alle sukkerkorn er opløst. Rør finthakket dild i (gem lidt til pynt).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk