Julemuffins med kanelfrosting og brunkagefigurer
30. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Her får du søde muffins, som smager dejligt af julens krydderier. Der bliver flere brunkager ud af portionen, end du skal bruge til opskriften på muffins, men så har du nok til også at fylde i kagedåsen.
Bemærk
Bagetid: brunkager: 8 minutter
Bagetid, muffins: 20 minutter
Ingredienser
Udstyr
Kageudstikkerforme i forskellige motiver
16 muffinforme
1 sprøjtepose med stor stjernetylle
Sådan gør du
Smelt farin, sirup og smør sammen i en gryde ved lav varme. Rør brunkagekrydderi og natron i. Tag gryden af varmen, og afkøl massen let. Rør æg og mel i, og ælt dejen sammen, til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl til næste dag.
Tænd ovnen på 200°. Ælt brunkagedejen kort igennem, og rul den ud med en kagerulle på et let meldrysset bord til en tykkelse på ½ cm. Stik dejen ud i forskellige figurer med kageudstikkere. Fordel brunkagerne på 2 bageplader med bagepapir, og bag 1 bageplade ad gangen i ovnen i ca. 8 minutter, til brunkagerne er let gyldne. Afkøl brunkagerne på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Rør mel, farin, vaniljesukker, brunkagekrydderi, natron og salt sammen i en stor skål. Smelt smør, vand og sirup sammen i en gryde. Rør den smeltede smørblanding sammen med melblandingen i skålen. Tilsæt kærnemælk og æg, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Sæt papirforme i en fast muffinform. Fordel dejen i muffinformene, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennembagte. Afkøl dem på en bagerist.
Pisk smør og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt vaniljesukker, kanel, salt og flødeost, og pisk det hele sammen, til frostingen er cremet og ensartet.
Hæld frostingen i sprøjteposen, og sprøjt en høj top ud på hver muffin. Stik en brunkagefigur i hver muffin, og pynt evt. med lidt spiseligt guldstøv.
Tip!
Har du ikke tid til eller mod på at bage brunkagefigurerne selv, kan du bruge færdigkøbte brunkager, som du evt. brækker i mindre stykker, inden du sætter dem i dine julemuffins. Dekorér evt. dine brunkagefigurer med lidt hvid glasur, hvis de skal være ekstra søde på julebordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk