Julemazarin med æbler og romkaramel

Der hører sig mange dejlige traditioner til julen, og én af dem er julekager. Denne saftige sag er fyldt med marcipan og julens krydderier og overrasker med sit diskrete strejf af mørk rom.

Bemærk
Afkøling, romkaramel: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 stor charlotteform, ca. 23 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smør formen med smør, og drys med mel. Pisk groftrevet marcipan, smør og sukker let sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Rør hvedemel og alle krydderier i dejen.
Hak pekannødderne groft. Vend nødder og rom i dejen, til den er ensartet.
Hæld dejen i formen, og glat overfladen. Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, til den er gennembagt. Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en rist.
Bland smør, sukker, brun farin, mørk sirup, piskefløde og flagesalt sammen i en gryde, og bring det i kog. Lad blandingen koge i 5 minutter under jævnlig omrøring, til karamellen tykner en smule.
Hæld karamellen over i en skål, og smag den til med rom. Lad herefter karamellen køle af i 30 minutter – den tykner yderligere, når den køler af.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tykke både. Smelt smør i en dyb pande, og tilsæt æblebåde, sukker og kanel. Vend rundt, og steg æblerne på panden i 5-7 minutter ved middel varme, til de er karamelliserede og møre, men stadig har lidt bid.
Anret kagen på et serveringsfad, og hæld lidt af romkaramellen over kagen, så den løber ned ad siderne. Fordel de stegte æbler på toppen, og pynt med spiseligt guldstøv. Servér resten af romkaramellen i en skål.

Tip!

Julekagen er bagt i en stor charlotteform med høje kanter fra Blomsterbergs. Formen er udført i grå silikone med en stabiliserende metalkant og kan købes i stormagasiner og velassorterede isenkrambutikker til 129,95 kr. Alternativt kan kagen bages i en randform eller en springform.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
30. januar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar