Julemarmelade med citrus
Den lækreste orangemarmelade lavet på appelsin, citron, stjerneanis og ingefær. Perfekt til julemorgenbordet eller som en sød værtindegave.

61-90 min.
(0)
25. februar 2020 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
glas
- usprøjtede appelsiner
- 4
- usprøjtet citroner
- 1
- vand
- 2½ dl
- frisk ingefær
- 10 g
- stjerneanis
- 2
- syltesukker
- 750 g
Sådan gør du
Skyl appelsiner og citron. Skær enderne af, og skær frugterne i tynde skiver. Bring dem i kog sammen med vand.
Bland ingefær og stjerneanis i gryden, og lad det simre i 45 minutter, til frugten er næsten helt mør.
Rør sukkeret i, og lad det simre endnu 45 minutter. Tjek konsistensen ved at lægge en skefuld marmelade på en kold tallerken. Hvis den stivner, er marmeladen klar.
Fyld marmeladen på glas, og luk straks med tætsluttende låg.
Afkøl, og opbevar marmeladen på køl efter åbning.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner