Julemarmelade med citrus

Den lækreste orangemarmelade lavet på appelsin, citron, stjerneanis og ingefær. Perfekt til julemorgenbordet eller som en sød værtindegave.

Julemarmelade med citrus
61-90 min.

(0)

25. februar 2020 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

glas
usprøjtede appelsiner
4
usprøjtet citroner
1
vand
2½ dl
frisk ingefær
10 g
stjerneanis
2
syltesukker
750 g

Sådan gør du

Skyl appelsiner og citron. Skær enderne af, og skær frugterne i tynde skiver. Bring dem i kog sammen med vand.
Bland ingefær og stjerneanis i gryden, og lad det simre i 45 minutter, til frugten er næsten helt mør.
Rør sukkeret i, og lad det simre endnu 45 minutter. Tjek konsistensen ved at lægge en skefuld marmelade på en kold tallerken. Hvis den stivner, er marmeladen klar.
Fyld marmeladen på glas, og luk straks med tætsluttende låg.
Afkøl, og opbevar marmeladen på køl efter åbning.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'