Julekugler med nougat og peanuts
6. august 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal
Du kan ikke hænge dem på træet, men disse julekugler egner sig til gengæld fortrinligt til at blive spist, mens juletræet pyntes, mens gaverne åbnes, og når hele hurlumhejet er forbi.
Bemærk
Køletid: 1 time og 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak peanuts fint. Beklæd en ovnfast form med bagepapir, og læg nougaten i.
Tænd ovnen på 80°, og stil fadet i ovnen, til nougaten er smeltet.
Rør halvdelen af de hakkede peanuts i den flydende nougat, og stil massen i køleskabet i ca. 10 minutter, til nougaten har sat sig, men stadig er blød.
Form kugler af nougaten med 2 teskeer, og stil dem på køl i mindst 1 time.
Hak chokoladen fint, og smelt ²⁄₃ af den over vandbad. Tag chokoladen af varmen, og rør den sidste ¹⁄₃ i.
Dyp kuglerne i chokoladen, og rul dem i resten af de hakkede peanuts. Opbevar kuglerne på køl, til de skal spises.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk