Julekrydret lammegryde med kartoffelmos
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Masser af varme krydderier giver lammekødet smag og ekstra kraft.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun lammekødet godt i olie i en stor gryde.
Pil og skær rødløg og hvidløgsfed i tynde både. Skær dadlerne i små tern. Vend det med lammekødet i gryden sammen med alle krydderierne. Tilsæt bouillon, og lad retten simre i 25-30 minutter.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med koldt vand, og kog dem helt møre.
Hak hasselnødderne fint. Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt mælk og smør. Mos til en grov mos, og rør nødderne i. Smag til med salt og peber.
Rens fenniklen, skær den i grove stykker, og vend dem i lammegryden. Kog op, og servér straks retten med kartoffelmos som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk