Julekrydret kanelkrans med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Hvorfor gå til bageren efter julekringle, når man kan bage sin egen variant med masser af luksuriøst fyld og pynt?

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt. Tilsæt det bløde smør og hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen i 3-5 minutter, til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket i skålen et lunt sted i 45 minutter.
Riv skallen af appelsinen. Rør det bløde smør sammen med sukker, kanel, stødte nelliker, kardemomme, ingefær og fintrevet appelsinskal.
Rul dejen ud med en kagerulle på et let meldrysset bord til en rektangel på ca. 30 x 45 cm. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og fordel marcipanen over remoncen.
Rul dejen tæt sammen på den lange led til en roulade. Skær rouladen over på midten, så du får 2 lige store ruller. Skær hver rulle igennem på langs, så de stadig lige hænger sammen i toppen.
Sno de 2 ”ben” i hver rulle omkring hinanden, så dejen får et flettet look. Læg de 2 dejstykker over på en bageplade med bagepapir, og saml dem til en (hjerteformet) krans. Lad kransen hæve tildækket på bagepladen i 45 minutter.
Varm ovnen op til 220°. Bag kransen i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kransen afkøle på en rist, til den er lun.
Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og træk den i striber hen over den lune kanelkrans. Drys med frysetørrede hindbær, finthakkede pistacienødder og evt. guldstøv. Servér gerne kanelkransen lun, evt. ledsaget af et glas varm gløgg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar