Julekrydrede kokostoppe
6. december 2017
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Uhm ... kokosmakroner med lækker krydret smag af jul. Smør et dejligt tykt lag god mørk chokolade i bunden, eller pynt dem med striber. Gode til en kop julete eller krydret chai.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk hviderne let, men ikke stive. Tilsæt sukker, og pisk i et par minutter.
Riv skallen af appelsinen. Vend appelsinskal, kokosmel, krydderier og nødder i.
Lad dejen stå i 15 minutter og samle sig. Den skal være fast nu. Måske skal der lidt mere kokosmel i, da æggene kan variere i størrelse.
Form store kokostoppe på en plade med bagepapir. De flyder lidt ud, så hold god afstand.
Varm ovnen op til 200°. Sæt pladen ind, og dæmp varmen til 160°. Bag kagerne midt i ovnen i ca. ½ time, til de er lysebrune.
Lad dem køle en del af på pladen, og flyt dem så forsigtigt over på en rist til afkøling.
Smelt chokoladen. Smør toppene med et tykt lag mørk chokolade i bunden, når de er helt kolde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kokostoppe