Julekrydderkager med nødder
29. oktober 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
I disse saftige portionskager er der hverken sparet på krydderier eller kærlighed – de smager derfor dejligt af jul!
Ingredienser
Udstyr
8 små portionskageforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Rør smør og sukker sammen i en skål. Rør 1 æg i ad gangen, til dejen er let og luftig. Rør i mindst 3 minutter for hvert æg.
Sigt mel, bagepulver og krydderier i dejen, og bland hurtigt det hele sammen uden at røre for kraftigt.
Udsten dadlerne, og hak dem sammen med tørrede bær, pekannødder og mandler. Vend det i dejen.
Smør bageformene, og drys med med lidt hvedemel. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i ca. 35 minutter.
Bland flormelis og vand til en tyk glasur, og dekorér kagerne med glasuren. Servér kagerne med en god kop te til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk