Julekrydderkage med flødeosteglasur
22. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En skøn julekage, der rækker til mange og passer godt til adventshyggen.
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, 33 x 23 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bradepanden.
Pisk blødt smør, sukker og brun farin cremet med en elpisker i en skål. Pisk æggene i ét ad gangen, og rør kærnemælk i dejen.
Bland mel, krydderier, natron og salt, og vend melblandingen i dejen, til den er ensartet og uden små lommer af mel.
Fordel dejen i formen, og bag krydderkagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.
Pisk smør og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker ved høj hastighed.
Tilsæt kanel og flødeost, og pisk det hele sammen ved middellav hastighed, til frostingen er cremet og ensartet.
Skær krydderkagen i 20 firkantede stykker. Fyld flødeosteglasuren i en sprøjtepose med valgfri tylle, og dekorér kagestykkerne, som du har lyst.
Flæk granatæblet, og bank kernerne ud. Pynt kagen med granatæblekerner og lidt spiseligt guldstøv.
Tip!
Kagen kan serveres med det samme efter afkøling, eller den kan sættes på køl til dagen efter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk