Julekringle med marcipanremonce

3. november 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Julen er hjerternes fest, så hvad passer bedre end en hjerteformet julekringle fyldt med luksuriøs marcipanremonce? Kringlen vil med garanti sprede sød julestemning.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær smørret i mindre stykker, og smelt det i en gryde. Hæld det herefter i en stor skål, og afkøl let. Rør mælk i. Blandingen må ikke være varmere end 37°.
Smuldr gær ned i skålen, og rør rundt, indtil gæren er opløst. Rør æg i, 1 ad gangen, og tilsæt herefter rørsukker og salt. Rør, indtil blandingen er ensartet.
Tilsæt hvedemel, 1 spsk. ad gangen, og rør undervejs. Fortsæt æltningen, indtil dejen er blød og smidig.
Saml dejen til en kugle, og læg den i en skål, som du dækker med et rent, fugtigt klæde. Lad dejen hæve i 45 minutter.
Skold og smut mandlerne, og hak dem groft. Bland mandler sammen med rørsukker, marcipan, smør, rosiner og sukat. Rør rundt, indtil konsistensen er ensartet, og alt er godt fordelt.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et stort rektangel.
Fordel mandelremoncen på dejen, og smør det jævnt ud. Rul dejen sammen som en roulade. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og flyt dejen over på bagepladen.
Fold dejen som et hjerte, og saml enderne i midten. Dæk kringlen med et rent, fugtigt klæde, og lad den efterhæve i<br /> 30 minutter. Tænd ovnen på 200°.
Pisk ægget sammen, og pensl kringlen med det. Drys med mandelflager, og bag kringlen i ovnen i 25-30 minutter. Sigt lidt flormelis over inden servering

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar