Julekringle med marcipan og pistacienødder
26. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kringlen er fyldt med marcipan og pistacienødder og vil med garanti sprede sød julestemning omkring bordet. Vil du give kringlen endnu mere julesmag, kan du blande lidt fintrevet appelsinskal i remoncen.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 15 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret, og afkøl, til det er lunt. Smuldr gæren i mælken, og tilsæt det smeltede smør. Tilsæt æg, sukker, kanel, kardemomme og salt, og rør rundt. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, til den er glat og ensartet.
Læg dejen i en ren skål, og dæk skålen med et fugtigt og rent viskestykke. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
Rør smør, sukker, groftrevet marcipan og vaniljepulver sammen til en ensartet remonce. Blend pistacienødderne til fint mel, og rør dem i remoncen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant, der måler ca. 50 x 15 cm. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag.
Fold de to langsider ind over midten, så de overlapper hinanden, og form dejen til en kringle. Løft forsigtigt kringlen over på en bageplade med bagepapir, og lad den efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl overfladen af kringlen med sammenpisket æg, og drys med grofthakkede mandler og pistacienødder. Bag kringlen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Afkøl den let på en rist, og servér den lun og friskbagt drysset med lidt flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk