Julekrans med småkager

26. februar 2021 af .

Foto: Philip Høpner

Den her julekrans pynter flot på væggen og dufter skønt af julekrydderier. Og så smager den fremragende, når du ikke længere kan nøjes med kun at kigge på den. Bag en stor omgang julesmåkager, og tryl dem om til den fineste julepynt – det er slet ikke svært!

Bemærk
Køletid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

Udstyr

Kageudstikkere, for eksempel stjerner eller hjerter
Rund kageudstikker eller lille springform

Sådan gør du

Smelt smør, sirup, brun farin og mælk i en gryde på lav varme. Rør rundt med en træske.
Tilsæt krydderier, hvedemel og natron, og arbejd dejen sammen. Pak dejen ind i plastfilm, og læg den i køleskab i mindst 12 timer.
Tænd ovnen på 225°. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, ca. 2-3 mm tyk. Brug forskellige størrelser udstikkere, og stik kager ud.
Ælt resterne af dejen sammen på ny, og udstik en cirkel, 15-20 cm Ø (evt. med en springform),og udstik en cirkel i midten, så der dannes en bred krans på ca. 5 cm.
Læg kagerne og cirklen på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ovnen i 4-5 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Bland flormelis og æggehvide til glasur i en skål med en ske. Er glasuren for tyk, kan du tilsætte lidt vand. Hæld glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagerne.
Smelt langsomt sukker i en pande, til det er gyldenbrunt og helt opløst. Rør forsigtigt rundt med en træske.
Dyp kagernes bagside i en smule smeltet sukker, og sæt dem fast på kransen. Vær forsigtig, så du ikke brænder dig. Fortsæt, til hele kransen er dækket, og kransen ser pæn ud. Er der småkager tilovers, kan du spise dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar